Pofátlanság kimaxolva: forgalommal szemben, az autó iratai nélkül hajtott, aztán még ő szólt be a rendőröknek (VIDEÓval)

A rendőrökkel folytatott párbeszéd mindent visz.
Hirdetés

Csodálatos látleletet ad a mindenütt jó ismerősökkel rendelkező, minden szabály alól kibújni, mindent megúszni akaró román ügyeskedők gondolkodásmódjáról az a felvétel, amelyet az aradi közlekedésrendészet munkatársai készítettek egy szabálytalanul közlekedő autós és a rendőrök között lezajlott párbeszédről.

A 62 éves férfi Aradon a forgalommal szemben, a villamosvágányokon haladt hófehér Mercedesével, ám a jelek szerint határozott megrökönyödéssel és felháborodással fogadta, hogy a rendőrök mindezért megállították.

Aztán amikor a személyijét, a jogosítványát és a kocsi papírjait kérték tőle – miután jelezték, hogy szabálytalanul haladt –, egyrészt tenyérbe mászó arroganciával reagált – agresszívan türelemre intette a szabályszerűen eljáró rendőrt –, közölve, hogy nemrég műtötték meg a lábát, ezért hazafelé siet, hogy ledőljön, másrészt esze ágában sem volt odaadni az iratokat, ehelyett elővette a telefonját, és hosszasan kereste benne valakinek a számát.

Ezt annak ellenére folytatta, hogy a rendőrök határozottan felszólították: tegye el a telefont, és adja át az iratokat.

Végül kiderült, miért ragaszkodott a telefonhoz:

egy rendőr ismerősét hívta föl, akinek arra panaszkodott, hogy a kollégái annak ellenére is megállították, hogy ő egy kicsit szabálytalankodott.

A hívás azonban nem a várt eredménnyel járt, a felhívott rendőr ugyanis pontosan azt mondta neki, mint a másik kettő: hogy adja át az iratokat, és beszéljen normális hangnemben.

Ezt követően kelletlenül elővette pénztárcáját, de csak a személyijét volt hajlandó átadni. Amikor a rendőr észrevette, hogy a jogosítványa is nála van, azt is elkérte, ám a férfi ezt megtagadta.

És hogy miért?

Hirdetés

Mint elmondta, azért, mert az lejárt.

Majd az is kiderült, hogy az autó iratai sincsenek nála. 

Végül abban maradtak, hogy hazamegy, ledől egy kicsit, majd beviszi az iratokat a rendőrségre.

Minden jó, ha a vége jó:

a pofátlan, a felelősségre vonás alól kibújni akaró autóst utolérte a sorsa. 

Először is jókora összegű, 2320 lejes bírságot róttak ki rá a forgalommal szemben való haladás, a rendőrök utasításainak figyelmen kívül hagyása és a hiányzó iratok miatt, és 90 napra bevonták a jogosítványát – amely ezek szerint mégis érvényes volt.

Mit is mondjunk? Az ilyen, a képükön igencsak vastag bőrt viselő alakok a jelek szerint nagyon nehezen tűnnek el – de legalább az jó jel, hogy nem minden esetben nekik áll a zászló.

Hirdetés