Két lakástól szabadult meg Plumb, mégsem lehet EU-biztos (FRISSÍTVE)

Szerinte a tartozása kifizetésével elhárult az akadály a kinevezése elől. A jogi bizottság nem így gondolta.
Hirdetés

Mint ismeretes, az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) múlt héten ingatlanvásárlásra fordított kétes kölcsönei és a PSD finanszírozása miatt leszavazta Rovana Plumb jelölését a közlekedési biztosi posztra. A szakbizottság összeférhetetlenséget állapított meg, és szavazattöbbséggel a kinevezési eljárás felfüggesztését kezdeményezte.

Plumb ügyét ma (hétfőn) tűzi újra napirendre a bizottság, addigra a képviselőasszony egy levelet juttatott el a bizottság tagjaihoz, melyben közölte: a 800 ezer lej kölcsön kifizetésére a hitelező magánszemély számára két lakást ajánlott fel, így az a tartozás, mely aggodalmakat keltett a bizottság tagjaiban, már nem létezik. Levelében azt írja, hogy mire Európai Parlament október 23-án szavaz az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról, addigra papíron is rendeződik a tisztázatlan helyzet.

Frissítés
A JURI-bizottságot úgy tűnik, nem hatotta meg, hogy Plumb tisztázni próbálja az anyagi helyzetét: Siegfried Mureşan EP-képviselő tájékoztatása szerint a testületben 13-an szavaztak a visszautasítása mellett és 7-en ellene. Hozzá hasonlóan Trócsányi László, Magyarország biztosjelöltjét sem szavazta meg a testület. A jogi bizottság jóváhagyása nélkül a két jelölt nem foglalhatja el a biztosi pozíciót. Romániának új jelöltet kell megneveznie.  
 

Hirdetés