Ilyen a váradi csendőrök élete: egyszer hattyút kell begyűjteniük, máskor füves cigit

Van dolguk.
Hirdetés

 

Nem unatkoznak a nagyváradi csendőrök – legalábbis ez derül ki a nem hivatalos hétvégi mérlegből.

Pénteken például többek között egy hattyú miatt riasztották őket a város egyik legforgalmasabb részére, a Borsi útra. A fiatal madár zavarodottan kóválygott a panelnegyedben – minden bizonnyal a közeli Sebes-Körösből került oda, aztán eltévedt.

A csendőrök befogták az ijedt hattyút, és elvitték az állatkertbe, ahol az állatorvos kivizsgálja, majd visszaengedik a Körösbe.

Nagyváradon egyre gyakoribbak a hasonló esetek, a Sebes-Körös belvárosi szakaszán ugyanis annyira elszaporodtak a hattyúk, hogy gyakran láthatók, amint a hidakon, vagy a főbb útvonalakon téblábolnak, lassításra kényszerítve az autósokat.

A helybeliek körében közkedvelt foglalatosság a hattyúk és vadkacsák etetése a Garasos híd melletti partszakaszon – ezúton is jeleznénk, hogy kenyeret vagy más sütőipari terméket ne adjanak nekik, mert ártalmas!

De volt ennél sokkal prózaibb feladatuk is a csendőröknek. Ugyanaznap ugyanaz a járőr a Nagyvásár téren (December 1 park) két férfire figyelt fel, akik gyanúsan kezdtek viselkedni, amikor észrevették a csendőröket – megpróbáltak elrejteni egy zacskót.

Hirdetés

Persze azonnal igazoltatták őket, a zacskóban pedig 34 sodort cigarettát találtak, benne valamilyen zöldesbarna növényi származékkal – ami nem vágott dohány volt.

Mindkettejüket előállították, a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya pedig bűnvádi nyomozást indított ellenük.

Azért kíváncsiak lennénk, hogy a csendőrök hattyúkat vagy kábítószer-dílereket hajkurásznak szívesebben.

Hirdetés