Ez történik, amikor a pandúr is rendőr, meg a rabló is rendőr (VIDEÓval)

Ilyen is van: hiába ugrál a vétkes zsaru, a mundér ezúttal nem védi meg.
Hirdetés

Azt megszoktuk, hogy ha mi, hétköznapi halandók vétkezünk a közlekedés szent szabályai ellen és elkap a zsernyák, általában megszívjuk. Ugrik a pénzünk, a jogsink, a rendszámtáblák, mikor mi. És ha őszinték akarunk lenni, ez így rendben is van. Kihágunk? Akkor viseljük a felelősséget.

Na de mi történik, ha történetesen egy zsaru a vétkes? Tudjuk, ilyen esetben nem olyan egyszerű a dolog. Mert persze, egyrészt ők is emberek, másrészt viszont bajtársak is. Meg na, nem mindig állnak az erkölcsös kötelességteljesítés magaslatán sem.

Na de ha mégis, akkor az történik, ami a Fehér megyei Aranyosbányán esett meg a minap: a rendőrség kapott egy fülest, miszerint egyik kolléga kötelező biztosítás nélkül furikázik.

Nosza, két rendőr autóba ült és megkereste az amúgy ismerős kollégát, egyikük rendesen bemutatkozott, ahogy kell, aztán elkérte a sofőr rendőr kolléga úr iratait.

Oké, forgalmi megvan, hajtási nincs meg (mondja is a vétkes, hogy haljak meg, ha tudom, hol van, me’ rég nem találkoztam vele, remélem, megvan…), biztosítás lejárt. Hupsz!

Hirdetés

Hát oké, akkor kérném szépen a forgalmit és a számtáblákat. És itt kezdődött a hiszti (ez a második videóban látható): a vétkes ugyanis nem akarta átadni a rendszámtáblákat. Hogy miért? Titok. Vagy talán nem is az. És akkor szépen bekísérték a zsaru urat a… munkahelyére, ahol viszont most épp mint kihágó üldögélt. És egyre idegesebb volt. Hogy miért is bánnak vele így, hiszen ő… rendőr.

A Fehér megyei rendőrkapitányság illetékese szerint a dühös zsarut külön megbírságolták, amiért renitens volt, sőt, belső vizsgálatot is indítottak az ügyben.

A tanulságokat mindenki vonja le a maga számára. Egy biztos: ha minden romániai rendőr így viszonyulna a saját munkájához, akkor talán elkezdene változni ez-az.

Hirdetés