Lazio-veréssel mutatkozott be a CFR az Európa Liga csoportkörében

Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Hirdetés

Van egy jó szokása a CFR focicsapatának, amihez csütörtök este is hű maradt: ha bejut egy európai kupasorozat csoportkörébe, ott mindig megnyeri első meccsét. Pedig a Lazio ellen ugyanúgy esélytelenként indult, mint 2008-ban, első Bajnokok Ligája-szereplésekor az olasz főváros másik sztárcsapata, az AS Roma ellen. Az akkori meccs hőse, Juan Emanuel Culio ezúttal ugyan csak csereként kapott tíz percet a fellegvári meccsen, a történelem azonban 11 év és három nap után ismételte önmagát: hiába lőtték az olaszok az első gólt, a CFR 2-1-re győzött és máris vezeti csoportját.

A meccs embere: Mike Cestor. A CFR játékosai közül szinte mindenki remekül játszott, de a francia belső védő Kolozsvárra igazolása óta most játszott messze a legjobban, hét megnyert fejpárbaj, öt szerelés és kilenc tisztázás szerepel a statisztikájában.

A meccs olasza: Dan Petrescu. A CFR óriási meglepetésre feladta megszokott 4-1-4-1-es játékrendszerét, és a Serie A-ban népszerű három belső védős felállással fogadta a Laziót. A húzás bejött, a vendégcsapat ugyan 65%-ban birtokolta a labdát, de kapura csak az első félidőben volt veszélyes, a másodikban Simone Inzaghinak nem volt válasza a CFR fordítására.

A meccs cseréje: Traoré helyett Omrani. Azt se nagyon értettük, miért a hórihorgas elefántcsontparti csatár kezdett a BL-selejtezőkben hat gólt szerző francia helyett, de a szünetre Petrescu is rájött, hogy nem érdemes a padon tartani legjobb formában levő támadóját. Míg Traoré 45 perc alatt alig kilencszer ért a labdához, és kapura egyszer sem lőtt, Omrani a második félidőben négyszer is helyzetbe került, és egy kapufa után a győztes gólt is befejelte. 

A meccs csalódása: a Lazio szurkolói. A hírhedt római ultrák helyett mindegy 120 csendesen szemlélődő vendégszurkoló jött el csak a meccsre, a többségük nem is Itáliából érkezett, hanem a környező országok Lazio-szurkolóit képviselte.   

Európa Liga, E-csoport, első forduló:
Kolozsvári CFR–Lazio 2-1 (Deac 41. – 11-esből, Omrani 75., illetve Bastos 25)
Rennes–Celtic 1-1 (Niang 38. – 11-esből, illetve Christie 59. – 11-esből)
 

Hirdetés