Lassan elfoglalják a medvék Homoródalmást, de az illetékesek nem tesznek semmit

Ezúttal Homoródalmás lakóinak gyűlt meg a baja a medvékkel: az elmúlt három hétben gyakorlatilag nem volt olyan nap, hogy a nagyvadak ne okoztak volna jelentős károkat a Hargita megyei településen.
Hirdetés

A medvék rendszeresen ölnek és sebesítenek meg juhokat, kecskéket, teheneket, szétverik a kerítéseket, sőt, egy gazda portáján még a csűr ajtaját is letépte a nagyvad, hogy hozzáférjen az oda bezárt juhokhoz, amelyek közül hatot el is pusztított.

A Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület csapdával szeretne befogni egy problémás medvét, ugyanakkor kilövési engedélyért is folyamodnak, mert egy olyan medve, amely már rászokott a jószágok húsára, újra és újra vissza fog térni.

A település polgármestere, Tikosi László tarthatatlannak nevezte a helyzetet, és a hatóságok beavatkozását várja, mielőtt még emberre támadna a vérengző állat. A településen egyébként egy korábbi gyilkossági és a megszaporodott lopási ügyek miatt nemrég polgárőrséget hoztak létre, ám a medvék ellen ez mit sem ér.

A vadászegyesület munkatársai is tehetetlenek kilövési engedély hiányában, hiszen a medvék annyira megszokták az ember közelségét, hogy képtelenség elriasztani őket.

További részletekért kattintson a Székelyhon cikkére.

Hirdetés