„Kolozsvár nem krumpliföld, hogy repülőgépek százai röpködjenek fölötte!”

Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Hirdetés

Olyan kezdeményezéssel állt elő a minap Adrian Dohotaru független képviselő, melyet nem kizárt, hogy a legtöbb kolozsvári szemrebbenés nélkül támogatna: levélben kérte a közlekedési minisztériumtól, illetve a légiforgalom-irányító szolgálattól, hogy a kincses városi reptérről felszálló és az oda érkező repülők kerüljék el ezentúl a várost.

A légi folyosót szerinte azért kellene módosítani, mert az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt a zajszennyezés Kolozsváron – magunk is tapasztaltuk, hogy a főtér közelében már beszélgetni sem lehet az utcán, ha épp elhalad fölöttünk egy leszállásra készülő gép –, a levegőszennyezésről és a biztonságról nem is beszélve.

„Kolozsvár nem egy krumpliföld, hogy hetente 400-500 repülőgép röpködjön fölötte. A zajterhelés jóval a megengedett 40 decibel fölött van, és zavarja az itt élők mindennapi nyugalmát. Nem beszélve a közbiztonságról: a legtöbb baleset ugyanis köztudottan le- és felszálláskor következik be” – érvelt a parlamenti képviselő, akit állítása szerint több száz kolozsvári biztatott arra, hogy tegyen már valamit a nyugalmukért.  

Hirdetés