A pénzügyminiszter olyan hálásan simogatott egy pénzcsináló kutyát, hogy az már szerelem

Évente egymillió eurónyi hasznot hajtanak a román államnak a határoknál bevetett kutyaalakulatok.
Hirdetés

Az ebek nem önállóan dolgoznak, általában van gazdájuk, de az alvázba behegesztett csempészett cigit általában nem a gazdi, hanem Szimat őrmester találja meg, a lefoglalt dohánytermékekből, járművekből és a kirótt büntetésekből pedig busásan kaszál az állam, miközben az ebkommandó fenntartására csekélyke 150 ezer eurót költenek egy évben.

Ezt Alexandru Ioniţă, a giurgiui ebkiképző telep vezetőj emondta el dicsekvésféleképpen, miközben bemutattak valami országos kampányt arról, hogy cigit (meg bármit) csempészni rossz. Mondjuk ezzel gyakorlatilag saját maguk alatt vágják a fát, de oké.

A kutyák persze nem kizárólag cigarettát tudnak kiszimatolni, de drogot vagy elrejtett készpénzt is, de a börtönökbe becsempészni kívánt telefonok illatától is vakkantanak párat jelzésértékűen, ha úgy van.

Csovi Csovi Jaesperék ugyanis bárhol megjelennek, ahol szükség van rájuk, afféle mozgó alakulatként segítenek be a különféle hazai szerveknek.

Az eseményen jelent volt Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, és amint meghallotta, hogy „egymillió euró”, rögtön ígért pénzt, paripát, fegyvert a négylábú Delta Kommandónak, sőt ígéretet tett arra, hogy Kolozsváron és Tulceán is nyitnak hasonló ebneveldét, a giurgiuit pedig Bukarestbe költöztetik, mert – csak.

Hirdetés

(Mondjuk, ha ez így megy tovább, pár csempész-kiképzőt is nyithatnának, mert ugye kettőn áll a vásár.)

A pénzügyminiszter meg is simogatta az egyik ebet hálából a jutalomfalatokért.

Sajtóértesülések szerint a kutya már jobban van. 

Hirdetés