Ön mennyi pénzből jön ki havonta? A statisztikai hivatal szerint ennyiből

A többség szerint legalább háromezer lej kell havonta, hogy menjen ez a kis élet.
Hirdetés

A romániaiak mintegy negyede jön(ne) ki havi kétezer lejből, vagy annál kevesebből, de a lakosság többsége szerint havi háromezer lejnél is több kell, hogy el lehessen evickélni egyik hónapról a másikra.

Az Országos Statisztikai Hivatal (INS) legújabb felmérése, olyan sosem hallott tényekre derít fényt, mint az, hogy falun kevesebb lóvé kell a megélhetésre, mint a városokban, de van azért értelmes része is.

Talán a legmeghökkentőbb részlet az, hogy 120 ezer olyan négytagú családot is megkérdeztek, akik saját bevallásuk szerint havi 750 lejből is kijönnek, bár gondolom elég ritkán kaviáros a gyerek szája, és a fajtiszta Rottweiler se nagyon rágcsálja össze a sarokba dobott Stradivarit (kaviár, Rottweiler és Stradivari híján).

Az már kevésbé meglepő, hogy a városi lakosság 75 százaléka szerint kétezer lejnél többre van szükség, hogy eltolják valahogy a biciklit, de közülük is a többség inkább a háromezer fölötti jövedelemre szavazna. (Mesélték nekem is, hogy drága a sör a városi kocsmákban.)

Szóval a lényeg, hogy kell a pénz lóvéra. 

Hirdetés