Kutyaürüléket gyűjtött – tízezer eurót kapott érte

Nem munkadíjként, hanem kárpótlásként.
Hirdetés

Alaposan megszívták azok a munkáltatók, akik úgy akartak megszabadulni egy többször is kirúgott, de magát az állásába visszaperlő alkalmazottól, hogy megalázó munkák elvégzésére kötelezték.

Az illetőt még 2010-ben vették fel igazgatói munkakörbe a bukaresti Romexpónál. Néhány év múlva azonban összetűzésbe került feletteseivel, akik kirúgták. 

Csakhogy mindezt jogtalanul tették – az igazgató perre ment, és meg is nyerte, így vissza kellett helyezni az állásába.

Aztán megint kirúgták – csakhogy ismét csak törvénytelenül, így a bíróság megint úgy döntött, hogy vissza kell kapnia a munkáját.

Felettesei ekkor úgy döntöttek, megpróbálják elérni, hogy magától távozzon. Ezért – mindamellett, hogy igazgatóként tevékenykedett – 2016-ban olyan munkaköri leírást találtak ki a számára, mintha egyszerű takarító lett volna.

Így többek között ő felelt a vécék és a piszoárok takarításáért és a fogyóeszközök pótlásáért, az állati ürülékek összegyűjtéséért, a Romexpo kiállítócsarnok területén található fák megszámolásáért, a szelektív hulladékgyűjtésért, a sétányok takarításáért és a zöldterületek karbantartásáért, a kártevőirtásért és a fűnyírásért is.

Hirdetés

A férfi feljelentést tett a megalázó bánásmód miatt, a bíróság pedig a javára ítélt. Az indoklás szerint főnökei egyértelműen és folyamatosan szívatták, amikor a beosztásához képest alacsonyabb rendű munkát bíztak rá, ezzel megsértették a méltóságát.

Így aztán tízezer eurós kártérítést ítéltek meg a javára.

Ennyiért talán megérte egy ideig kutyagumira vadászni.

 

Hirdetés