Sofőrnek lenni Kolozsváron igazi kaland: fegyveres maszkosok fenyegettek meg vezetés közben egy nőt

A rémálomba illő kolozsvári autós forgalom mindenkinek elveszi a józan eszét?
Hirdetés

A kolozsvári horrorforgalom nap mint nap kiveri a biztosítékot: elgázolt gyalogosokról, koccanásokról, agresszióba torkolló incidensekről rendszeresen beszámolhatnánk, de már annyira hozzászokott mindenki az egyébként nem normális jelenséghez, hogy el sem éri már az emberek ingerküszöbét egy ilyen hír. A kedd este Kolozsvár belvárosában lezajlott jelenetek azonban túlmutatnak a közlekedési nézeteltérések szintjén, mert azt igazolják – ismét –, hogy tele vagyunk őrültekkel a közutakon.

Az történt, hogy kedd este fél nyolc körül, miközben egy nő haladt a gépjárművével a Honvéd (Dorobanților) úton, egy másik autóból két férfi egy fegyverrel megfenyegette őt, egyikük maszkot viselt. Bár a vadnyugati jelenetet nehéz elképzelni, de a rendőrség komolyan vette a nő bejelentését, és minden szolgálatot teljesítő járőrt ráállítottak a gépjármű megtalálására. Rövid időn belül, a Hegyvölgy, egyetemi szlengben Hányinger (Piezişă) és a Mikó (Clinicilor) utcák kereszteződésében sikerült elfogni a két gyanúsítottat: egy 27 éves szászfenesi és egy 31 éves alsójárai férfit. A gépjárműben megtalálták a „halált nem okozó” pisztolyt, egy csuklyát és egyéb cuccokat, amiket nem részletezett a rendőrség. A két férfit a rendőrösre szállították, hogy kihallgassák őket, és megállapítsák, milyen címen indul eljárás ellenük. Bízzunk abban, hogy a tettükkel arányos, szigorú büntetést kapnak, és akkor máris két őrülttel kevesebb furikázik a kolozsvári közutakon.

FRISSÍTÉS:
A rendőrség 24 órára őrizetbe vette azt a férfit, aki a fegyverrel fenyegetőzött, míg a gépjármű sofőrjétől biológiai mintát vettek, ugyanis felmerült annak a gyanúja, hogy drog befolyása alatt vezetett.

Hirdetés