A romantikának kedvező időjárásunk lesz a következő két hétben

Aki szereti a kánikulát, az most még kiélvezheti 30 fok feletti hőmérsékletet, aztán szépen lassan elmúlik ez a nyár is.
Hirdetés

Itt van az ősz, itt van újra. Most még hét ágra süt a nap, és Erdélyben átlagosan 31 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők higanyszálai, de szerdán már jelét adja az ősz, hogy hamarosan érkezik. Bár csökkenni fog a hőmérséklet – 26 fok körüli értékekig esnek vissza a nappali maximumok – és esőzésre is számíthatunk, a hétvégére még visszatér egy kevés időre a nyár. A 28-29 fok pont megfelel még a strandolásra, míg az esti 15 fok a laza késő esti sörözéseknek és fröccsözéseknek kedvez.

Azonban lassan ideje lesz előkészíteni a hűvösebb időszaknak megfelelő ruházatot: szeptember 10-étől az évnek ebben a szakában megszokott 21-22 fokos maximumokkal kell számolni, éjszaka az első héten 12-14 fokig, a második héten 8-10 fokig hűl le a levegő. Szerintünk ez a hőmérséklet ideális a romantikázáshoz, használjuk ki maximálisan a nyár utolsó és az ősz első napjai közötti átmenetet.

Elviekben mától, azaz kedd déltől 16 megyében lép érvénybe sárga kód: esőzésre, a szél felerősödésére, villámlásra, néhol jégesőre számíthatunk. Ez Moldván kívül még Székelyföldet, a Máramarost és Beszterce-Naszód megyét érintheti.

Hirdetés