Tíz év után is képes volt rekordokat dönteni a Kolozsvári Magyar Napok

A szervezők elégedettek a számokkal, és máris közölték, mikorra ütemezzük a jövő évi szabadságolást, hogy ne maradjunk le a tizenegyedik magyarnapozásról.
Hirdetés

Most, hogy vélhetően mindenki kipihente a múlt heti fáradalmakat, a szervezők is összegezték a 10. Kolozsvári Magyar Napok számadatait. Eszerint a tíz nap során közel 300 ezer résztvevője volt a rendezvénysorozatnak, mely ezzel a számmal minden joggal állíthatja magáról, hogy

a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális seregszemléje.

A 10. KMN a jubileumi évfordulóra való tekintettel 10 napig tartott, ez idő alatt a 630 programpontnak közel 300 ezer résztvevője volt. A 133 programhelyszínen zajló eseményeket a Kincses Kolozsvár Egyesület és a KMN Egyesület 156 partnerszervezettel karöltve szervezte.

  • 25 kiállítás,
  • közel 100 gyermekprogram,
  • 50 filmvetítés,
  • 40 városismereti séta,
  • közel 1000 fellépő előadó és művész közreműködésével:
  • 14 klasszikus zenei
  • és 44 könnyűzenei koncert színesítette a programot.

A Neoton Família sztárjainak produkciója vonzotta a legtöbb érdeklődőt:

szombat este hozzávetőlegesen 30 ezren voltak a Főtéren.

Népszerű volt a Farkas utca, mely helyet adott a kézműves vásárnak, a tematikus programsátraknak, a Múzeumok sétányának, ahol az erdélyi és magyarországi múzeumok színe-java képviseltette magát – szám szerint 15-en –, valamint a könyvvásárnak, ahol 16 kiadó ajánlotta kiadványait. És persze a  Fogoly utca is, ahová a Kárpát-medence borkultúrája iránt érdeklődő nagyszámú tömeg látogatott.

A  2. KMN-Donaton futóversenyre idén 530 résztvevő nevezett be, hogy a számoknál maradjunk.

Hirdetés

Gergely Balázs főszervező a zárógálán ünnepélyesen mondott köszönetet annak a 130 szervezőnek és 150 önkéntesnek, akik nélkül a 10. Kolozsvári Magyar Napok nem jöhetett volna létre.

Szóval minden jó, ha jó a vége. A lángos árára érzékeny Szántai kollégánk megnyugtatására muszáj kifejeznünk abbéli reményünket, hogy jövőre a lángos ára nem igazodik a rendezvény kiadásának számához.

És majdnem elfelejtettük: a Kolozsvár Magyar Napok jövő évi kiadására 2020. augusztus 17-23. között kerül sor.

 

Hirdetés