Újabb korrupciós perbe fogják a volt ANAF-vezért és két jó pajtását

Megint eurómilliókról van szó, nekünk meg az olcsóbbik whiskyt kell venni, hogy elfelejtsük, hol élünk.
Hirdetés

Újabb korrupciós perbe fogja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az adóhatóság volt vezetőjét, Sorin Blejnart. Az ügyben ezúttal nemcsak Blejnar a hunyó: az Országos Adóhatóság (ANAF) volt alelnöke, Viorel Comăniță, illetve a pénzügyőrség volt főparancsnoka, Sorin Florea is ventilátort szerelhet a hóna alá, mert izzadni fognak rendesen.

A vád szerint mindhárman hatalmas kenőpénzt kaptak egy üzletembertől, hogy cserébe az adóhatóság szemet hunyjon cége törvénytelen működése fölött. Blejnar 2011 és 2012 között egészen pontosan 1,2 millió euró „védelmi pénzt” kapott, Comăniță 960 ezret, de azért  Floreához is hozzávágtak csekély háromszázezrecskét a jól nem végzett munkáért cserébe.

Sorin Blejnar már így is a hűvösön van, egy korábbi perben ugyanis öt év letöltendőt kapott. A vád akkor befolyással való üzérkedés volt, 20 százalékos részesedésért cserébe elintézte egy üzletembernek, hogy az ő cége nyerjen az ANAF egyik közbeszerzésén. Az a bizonyos 20 százalék több mint 12 millió lej volt.

Amúgy önt büntette már meg az ANAF, mert nem fizette be időben a 15 lejes adóhátralékát? Engem igen. De hát a törvény az törvény. 

Hirdetés