Tisztelettel adózunk
gycsaba
2019. május 7. kedd, 16:22
Sorin Blejnar igazságtalannak tartja a döntést, pedig még így is jobban járt, mint alapfokon.

A bukaresti fellebbviteli bíróság kedden közzétett jogerős döntése szerint Sorin Blejnarnak, az Országos Adóhatóság (ANAF) volt elnökének öt évre börtönbe kell vonulnia befolyással való üzérkedés miatt.

Érdekes, hogy az alapfokú ítéletben a bukaresti törvényszék hat év letöltendővel „kínálta meg” az adóhatóság volt vezetőjét, ebből a fellebbezés után sikerült egy évet lefaragni.

Blejnar kedden azt nyilatkozta, igazságtalannak tartja az ítéletet, szerinte a bíróság egyetlen bizonyítékát sem vette figyelembe.

A DNA ügyészei által összeállított vádirat szerint egy üzletember 20 százalékos részesedést ígért az ANAF akkori vezetőjének azért, ha elintézi azt, hogy a cége kerüljön ki győztesként az adóhatóság által kiírt közbeszerzéseken. Blejnar gondoskodott mindezekről, így 12 513 894 lejt tehetett zsebre. Az összeget most persze vissza kell fizetnie.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.