Lesz itt rend: tilos a rövid szoknya meg nadrág a fogyasztóvédelemnél!

És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Hirdetés

Az egész egy kinevezéssel kezdődött: nemrég Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony beültetett egy bizonyos Miron-Horia Constantinescu nevű urat az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság igazgatói székébe. Az úrról annyit még, hogy a híres-hírhedt Miron Constantinescu unokája, aki elég sokat tett a romániai kommunista diktatúra felvirágoztatásáért, továbbá keményen lecsapott minden elhajlásra azokban a hivatalokban, ahol megfordult.

Nos, ennyiben hasonlít az unoka a nagypapára. A vadiúj főnök szintén keményen lecsapott… a munkahelyi viseletre. Márpedig az ő hivatalában nem lesz divatozás, flancolás, mindenki szépen, decensen öltözik. Pont. A szabályokat le is írta, körbe is küldte. Tessék:

Nőkre vonatkozó szabályok:

– egész alakos ruha viselése megengedett, de: ne legyen rajta semmiféle hasítás, cipzár (???), túlzott mintázat, legyen az a ruha klasszikus, decens. Amit még szabad viselni: kétrészes kosztüm, szoknyával vagy nadrággal. A szoknya térden felül véget érhet, de csak éppen, értsd alig, esetleg közvetlenül (nem értjük, miért nem pontos milliméterekben adta meg a limitet az igazgató úr, ilyen homályos és félreérthető kifejezések helyett), mert ez a decens határvonal.

– inget, blúzt viselhetnek a hölgyek, dekoltázs viszont nuku, sallang, flitter szintén szóba se jöhet, Ja, és a legfontosabb: mondjanak szépen búcsút a testhez simuló öltözéktől. Pont.

– ami az ékszereket illeti, igazgató úr nem száműzi őket teljesen a nőnemű munkatársak kelléktárából, viszont tilos túl sokat, túl extravagánsakat, túl kirívóakat vagy kihívóakat viselni.

– A smink csak diszkrét lehet (saját tapasztalatunkból kiindulva ez az, ami egyes hivatali hölgyeknek a leginkább fájni fog), semmi harci arcfestés, és persze a hajnak is rendezettnek, decensnek kell lennie.

Na de nincs vége, jönnek a férfiak:

– az ing: hosszú ujjú, egyszerű, klasszikus, fehér, kék, drapp, sötétkék, fekete.

– a nadrág: semleges, egyenes szárú, semmi hasítás, cipzár, minta.

– a cipő: semleges, mindenféle sportcipő és szandál tilos.

Hirdetés

– szegény férfiak a jegygyűrűn kívül (már ha van) semmiféle ékszert vagy egyéb kiegészítőt nem viselhetnek.

– lumberszexuálisok sem dolgozhatnak a fogyasztóvédelemnél: tilos ugyanis a hosszú haj meg a hosszú szakáll.

Ami még tilos:

– rövidnadrág, lábra feszülő nadrág, kalap, sapka (ki a franc visel kalapot a munkahelyen?).

– kigombolt vagy a nadrágból kiengedett ing.

– bármely bandázásra utaló, sértő, vulgáris, rasszista, szexista, obszcén feliratos ruházati cikk. Ja, groteszk teremtményeket sem lehet viselni a ruhán. Viszlát, Eddie!

– szakadt, koszos, kopott ruházat (ez történetesen szabály nélkül is normális dolog).

Őszintén reméljük, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság teljesítménye ugrásszerűen javul a a drákói intézkedések következtében. Például Kovászna megyében.

Hirdetés