Elitta a pénzt, leszúrta magát, majd azt hazudta: kirabolták

Mindez Hunyad megyében történt egy élénk fantáziájú nyugdíjassal, aki nagyon ki fog kapni a feleségétől.
Hirdetés

Átlagosnak tűnő nap virradt kedden a Hunyad megyei Alsótelekre és mintegy 1300 lakosára. A vajdahunyadi rendőrök sem hitték, hogy bármi dolguk lesz ebben a kis, méltán nem világhírű faluban, hiszen eddig sem nagyon volt.

Ám ekkor történt valami! 

Egy idős nő azzal az akciófilmbe illő sztorival hívta fel őket, hogy a 75 éves férjére az utcán, illetve a kertkapuban rátámadt két maszkos fickó, mellkason szúrták, majd elvették a pénzét, egészen pontosan 500 lejt.

A közegek bepattantak hát a szolgálati gépjárműbe, és a helyszínre siettek, megvédeni a gyengéket, és megbüntetni a gonoszokat. A férfi a kiérkező rendőröknek elmesélte, hogyan támadt rá két maszkos ismeretlen, akik közül az egyik lefogta a kezeit, és elvette a nadrágzsebében kuporgatott pénzét, a másik pedig megszúrta a mellkasa bal oldalán, majd elmenekültek. A férfi szavahihetőségén azonban sokat rontott az a tény, hogy

alaposan be volt tintázva.

A rendőrök a rövid nyomozás során ki is derítették, hogy az egész történetből semmi sem igaz: a férfi saját magát szúrta meg (nem komoly a sérülés), hogy így igazolja a történetét, és a pénz hiányát. A nyugdíjas kópé ellen valószínűleg eljárás indul a hatóság félrevezetése miatt, de szerintem azt sem fogja kitenni az ablakba, amit a feleségétől kap.

Alsótelek lakosai pedig visszatérhetnek a megszokott hétköznapokhoz.

Hirdetés