Megfejte a vastehenet, két év letöltendőt kapott a marosújvári nyugdíjas

A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
Hirdetés

Iustitiát, az igazságszolgáltatás és az erkölcsi tartás római istennőjét általában bekötött szemmel ábrázolták az egyetemes művészettörténetben. Egy Fehér megyei eset most azt is megmutatta, miért.

Egy 64 éves férfit két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek,

mert feltört egy tejautomatát Marosújváron.

A nagyenyedi bíróság azzal támasztotta alá a döntést, hogy a férfi „visszaeső bűnöző”, hiszen

egy nap leforgása alatt kétszer is kifosztotta a „vastehenet”!

A notórius gonosztevőnek természetesen nem a tejre fájt a foga, hanem az automatában lévő készpénzre: összesen 870 lejt zsákmányolt a két ördögi bűntény során.

A gyanútlan tejautomatát nagyon megviselte az eset, de sajtóértesülések szerint már jobban van.

Hirdetés

A hatályos törvények értelmében egyébként a férfi által elkövetett bűncselekmény minimum nyolc hónapnyi börtönbüntetést von maga után, Iustitia (a bekötött szemű csaj) Fehér megyei képviselői azonban azt a súlyosbító körülményt is figyelembe vették, hogy a 64 éves férfi zsinórban kétszer is elkövette ugyanazt a vétséget, így egyből két évre nőtt a büntetés időtartama.

Összehasonlításképpen ártatlanul jegyeznénk meg, hogy Liviu Dragnea volt PSD-elnök mindössze 3 és fél év letöltendőt kapott azokért a korrupciós ügyekért, amelyek jóval nagyobb anyagi kárt okoztak, mint a Fehér megyei nyugdíjas magánakciója, mely utóbbi aligha a nyerészkedés, mint inkább a megélhetési bűnözés kategóriába illeszkedik.

Iustitia, nyisd ki a szemed, nyisd ki végre a szemedet!!!

Hirdetés