Pályára állnak?
gycsaba
2019. augusztus 16. péntek, 17:38
Na de persze, hogy csak papíron.

Most annak kellene örülni valamilyen szinten, hogy a szállítási miniszter bejelentette, stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítják a Marosvásáhelyt Iaşi-sal összekötő Nagy Egyesülés sztrádát. Răzvan Cuc erről pénteken beszélt, miután találkozott a sztrádaépítést hónapok óta sürgető egyesületek vezetőivel, Iaşi-ban.

Erre azért van szükség, mert így az állami költségvetésből is kiutalhatnak pénzt a kivitelezésre, míg eredetileg köz- és magánszféra partnerséggel akarták megoldani a finanszírozást.

Mint ismeretes,  tavaly novemberben a közvélemény nyomására született egy törvény, amely gyakorlatilag arra kötelezi a kormányt, hogy négy évben belül építsen autópályát Erdély és Moldva között a Marosvásárhely-Iași útvonalon. A kormány azóta csak hazudozik és ködösít a témában.

Reméljük, ezúttal nem ez történt. 

 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.