Nagyot hibázott egy ügyész, két erőszakoló került szabadlábra Bihar megyében

Egy napot késett az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérő beadvánnyal, meg is lett az eredménye.
Hirdetés

Két veszélyes erőszaktevő kerülhetett szabadlábra Bihar megyében, miután az ügyükben eljáró ügyész egy nappal később nyújtotta be az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítására vonatkozó kérvényt a bíróságra. A két magyarcsékei (Ceica) gyanúsított, a 22 éves Adrian Copil és a 19 éves Vasile Ţiplea ellen azért indult eljárás, mert megerőszakoltak két nőt a saját otthonukban.

Április elején Hollószegen (Corbeşti) törtek be egy 45 éves nő lakásába, akit megerőszakolták. Hasonló forgatókönyv szerint jártak el június 6-án éjszaka, Alsótopán (Topa de Jos), ahol egy 33 éves nő és élettársa otthonába törtek be az elkövetők. A férfit megverték, majd végignézették vele, ahogy megerőszakolják a barátnőjét. A belényesi rendőrök egy hét után kapták el és helyezték előzetes letartóztatásba őket.

A múlt hónap folyamán az ügyészek kérték az előzetes letartóztatás meghosszabbítását, csakhogy mivel egy napot késtek a beadvánnyal, a bíró úgy döntött, hogy nem fogadja el, és szabadlábra helyezi a két veszélyes bűnözőt. Ellenük jelenleg hatósági felügyelet lépett érvénybe, de az aligha gátolhatja meg őket abban, hogy újabb erőszakot kövessenek el, ha úgy tartja kedvük…

Hirdetés