A pénzügyminiszter mondott egyet Dragneáról és nem szakadt rá a mennyezet

Teodorovici szerint börtönbüntetését töltő volt főnöke egy csintalan gyerek, aki eltört egy tányért.
Hirdetés

„Csintalan gyerekhez” hasonlította a korrupciós ügyei miatt börtönbüntetését töltő Liviu Dragneát párttársa, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, egyúttal arról is biztosította, hogy „a család nem fogja kitagadni”.

(Ugye mindenki látta A Keresztapát? Ja, szerintem is jól játszott benne Al Pacino. Csak úgy eszembe jutott.) 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) frissen megválasztott ügyvezető elnöke emlékeztetett: már a tévében is elmondta, hogy nem voltak túl jó viszonyban Dragneával (értsd: utálta a srácot, mint a kukoricagölödint), de

„az övék volt minden jóval és rosszal együtt”.

„Ha egy gyerek összetör otthon egy tányért vagy egy kávéscsészét, kitagadod a családból? Nem; megszidod, elmagyarázod neki, mit csinált rosszul, hogy később ne hibázzon” – magyarázta el a méla választópolgároknak a nagyobbik kormánypárt egyik vezető politikusa, hogy közpénzt lopni jó.

A pénzügyminiszter szerint a PSD volt elnöke „rengeteg jót tett” a pártban,

így a történtek ellenére továbbra is „az övék”.

Mondjuk felőlem megtarthatják.

Persze a három év hat hónapos fegyházbüntetését töltő Dragnea korrupciós ügyeit ismerve nem a levesestányért a járólapra ejtő esetlen kisgyerek jut elsőre eszünkbe, hanem az az idegesítő, pattanásos kamasz, aki a családi kristálypohárszettel fallabdázik úgy, hogy a hegedűs nagyfater Stradivarija az ütő, miközben mutáló hangján azt rikácsolja teli torokból, hogy a Rolling Stones sokkal jobb zenekar, mint a Beatles.

Hirdetés

Ha lenne egy ilyen gyerekem, már nem lenne.

Teodorovici egyúttal Claudiu Manda PSD-s európai parlamenti képviselőről is mondott pár kedves szót, akit frissen választottak meg a párt Dolj megyei elnökévé. „Claudiu a legvagányabb az Európai Parlamentből” – szögezte le ellentmondást nem tűrő hangon Teodorovici, majd zavaros fejtegetésbe kezdett arról, mekkora veszteség az országnak, hogy Claudiu nincs itt velünk, mégis hatalmas nyereség az országnak, hogy ott van.

Igen, a két tagmondat totálisan ellentmond egymásnak; még szerencse, hogy az ilyen nyilatkozatoktól nem nyílnak meg random féregjáratok az univerzumban, mert akkor már kétfejű kacsák lennénk egy húsevő kaktuszoktól hemzsegő messzi-messzi párhuzamos galaxisban, ahol Korda György-számok dubstep-remixe az állandó légköri zaj.

Szóval Claudiu jó gyerek azért. Jó, hogy ott van, mert tiszta kár, hogy nincs itt.

Hirdetés