Kolozsvár, Erdély szíve, a szív városa: így népszerűsíti magát a kincses város (VIDEÓ)

Olyan promóvideót készített Kolozsvárról az önkormányzat, hogy ha külföldiek lennénk, rögtön csomagolni kezdenénk, hogy megnézzük magunknak.
Hirdetés

Mindig megnézzük, ha új promóvideó készül akár Kolozsvárról, akár Erdélyről vagy Romániáról. Azért tartjuk ezeket érdekesnek, mert sokat elárul arról, hogyan akarjuk láttatni magunkat, épített örökségünket, természeti adottságainkat, hagyományainkat külföldön. A brand- és szlogenteremtés soha nem volt erőssége ennek az országnak, melynek bár minden adottsága megvan ahhoz, hogy megéljen a turizmusból, mindig hiányzik az ötlet, a kreativitás, a közhelyektől mentes, tiszta felütés. Ebből fakadóan gyakran a röhejesség szintjére süllyed egy-egy ilyen próbálkozás.

Ezek a gondolatok jutottak eszünkbe Kolozsvár új, angol nyelvű promóvideója kapcsán is, melyben Kolozsvárt a szívek és az agyak városaként jellemzik. Itt az emberek mindent szívből tesznek, korán kelnek, keményen dolgoznak és tanulnak, szívből szurkolnak, nyitott szívvel álmodoznak, és van elég bátorságuk a szív útján járni. Kolozsvár ugyanis a lehetőségek városa, ahol új életet lehet kezdeni, új vállalkozást lehet indítani, családot lehet alapítani, sőt az egész város egy nagy család (vágókép: Armin van Buuren ölelkezik az Untoldos közönséggel). Kolozsvár titokzatos város, a folyó városa, a start-up városa, az innováció városa, a klaszter városa, a fesztiválok városa, amelyik soha nem alszik, a bajnokok városa, sőt a bajnok város.

Nem is folytatjuk tovább, inkább döntse el az Olvasó, mit gondol erről a próbálkozásról.

Hirdetés