Tele lenne a kamrája azzal a pénzzel, amennyit az Aradon lefoglalt csempészcigi ér

Ismételgessük együtt áhítattal: nyolcszázezer euró.
Hirdetés

Akkora kapása volt az Arad megyei rendőröknek, mint nyugdíjas németnek az illegális kelet-európai horgásztúrán: 800000 (igen, nyolcszázezer) euró (igen, euró) értékben foglaltak le csempészett cigarettát a megyeszékhelyen.

A kopók közleménye szerint az akcióba a magyar–román–szerb hármashatár közelében fekvő Nagylak, Pécska és Arad rendőrei vettek részt az aradi ügyészség egyik emberének irányítása alatt. A jellegzetes rendőri bikkfanyelven megfogalmazott közlemény szerint az egyenruhások az aradi 6 Vadász (6 Vânători) utcában „szálltak ki” egy kereskedelmi egyesület székhelyére, ahol „felmerült a gyanú”, hogy az ott parkoló két mikrobuszban és egy kisteherautóban esetleg, netalántán némi csempészett cigaretta lehet. Az ügyész ekkor elrendelte a járművek átkutatását, amelynek során hárommillió-ötszáznegyvenezer doboz különböző márkájú, zárjegy nélküli vagy hibás zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le nyolcszázezer euró értékben.

(Próbáltam elképzelni, hogy nézhet ki nyolcszázezer euró lezserül egy nagy, hűvös halomba szórva, de nem sikerült.)

A Google Street View segítségével egyébként „végigsétáltam” a nevezett aradi utcán: egyik oldalán szerény lakóházak vannak, a másikon pedig egy elhagyott silókat és mezőgazdasági épületeket magába foglaló egykori komplexumot lehet látni az átkos könyörtelen emlékeként. Feltehetően ide volt bejegyezve a kereskedelmi egyesület. A  Street View 2011. augusztusi felvételén is két teherautó parkol a komplexum udvarán – ki tudja, talán azok is csempészett cigarettával voltak tele.

A rendőrök most egy feltételezett csempészhálózat feltételezett tagjai után nyomoznak, mert az a dolguk.

Hirdetés