Itt es jobb mint Pakisztánban – álházasságot szimatoltak a kolozsvári bevándorlásiak

Nem jött be az érdeknász az állampolgárságra utazó pakisztáni férfinak.
Hirdetés

Az illetékesek szerint a férfi csak azért lépett frigyre egy kolozs megyei nővel, hogy meghosszabbíthassa tartózkodási engedélyét Romániában.

A mondat végét a drámai hatás végett helyénvalónak érezzük megismételni: hogy meghosszabbíthassa tartózkodási engedélyét Romániában.

Most lássuk mindezt dőlt betűkkel: hogy meghosszabbíthassa tartózkodási engedélyét Romániában.

Hogy a férfi szerencsétlenségére véletlenül épp az R betűnél csapta-e fel az európai országok jegyzékét vagy Németország egyszerűen csak nem ugrott be neki, nem tudhatjuk.

A bevándorlásügyi hatóság kolozsvári részlegének közleménye szerint a 36 éves román hölgy és a 31 esztendős pakisztáni úriember Írországban ismerkedtek meg, majd rövidesen egybe is keltek a férfi szülőföldjén. Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen lehet egy autentikus pakisztáni lagzi, de mivel a vőlegény a jelek szerint csak a zöldkártyára utazott, feltételezzük, hogy a jéghattyú nem olvadt azért rá a kaviárra.

Az újdonsült férj tehát családegyesítés címén kért beutazási engedélyt hazánkba, majd májusban már a kolozsvári bevándorlásiakhoz fordult, hogy meghosszabbíthassa tartózkodási engedélyét Romániában.

Ám ekkor az egyenruhások akcióba léptek.

Hirdetés

A közlemény szerint a házastársak az interjú alatt ellentmondásokba keveredtek olyan aprócska részleteket illetően, mint mondjuk a megismerkedésük körülményei vagy az egész eddigi közös életük.

Mindenkivel előfordult már, hogy rossz tételt magolt be a vizsga előtt, nem?

Emberünk tehát kénytelen elhagyni álmai földjét, hiszen meghiúsult az álma, hogy meghosszabbíthassa tartózkodási engedélyét Romániában.

Egyre jobban hasonlítunk az utánzásban a kínaiakra. Nekik van Adibos cipőjük, nekünk meg álorvosaink, álbetegeink és álházasságaink.

Szép új világ.

Hirdetés