Még egy álorvost fogtak el. Vajon hány van még?

A bukaresti férfi úgy adott ki vizsgálati eredményt, hogy meg sem vizsgálta a pácienst.
Hirdetés

Egy hónappal ezelőtti feljelentés alapján vett őrizetbe egy 26 éves férfit a bukaresti rendőrség egy harmadik kerületi rendelőben. A rendelőnek mondott helyiségben több orvosi diplomát, igazolványt és pecséteket találtak, amelyeken különféle szakorvosi feliratok szerepeltek.

A férfit nemcsak az orvosi hivatás engedély nélküli gyakorlásával gyanúsítják, hanem csalással, okirathamisítással és eszközhamisítással is. A férfi egyetlen orvosi kamara nyilvántartásában sem szerepel, jegyzi meg a rendőrség.

Ezt az álorvost egy 34 éves nő jelentette fel még januárban, aki tavaly decemberben orvosi vizsgálatokért fizetett egy olyan cégnek, amely azt állította magáról, hogy egészségügyi vizsgálatokat végez. A cég képviselője ki is állította a vizsgálati eredményről szóló dokumentumot, de anélkül, hogy bármilyen eszközzel megvizsgálta volna a nőt. A pácienst végül egy kórházban dolgozó orvos világosította fel, hogy a dokumentum egyáltalán nem tanúskodik arról, hogy őt képalkotó eljárásokkal vizsgálták volna meg.

A rendőrség az őrizetbe vétel hírével együtt közölte, hogy várják mások jelentkezését is, akiket ez az álorvos „vizsgált meg” a bukaresti harmadik kerületben.

Hirdetés