Most meglepjük: létezik Microsoft Office világbajnokság, és román diákok nyertek rajta

Unatkozik? Nyerjen Microsoft Office világbajnokságot – parafrazálhatnánk Hrabalt, mint ahogy pár romániai gimnazista tette New Yorkban.
Hirdetés

Tisztázzuk: nem Hrabalt parafrazáltak New Yorkban (Hrabal is csak mosómedvevásárlásra buzdít a Sörgyári capriccióban, ő még nem Microsoft Word-ben írt), hanem elkarmoltak két aranyat és egy bronzot a héten zajló Microsoft Office Specialist Világbajnokságon a Nagy Almában. A Startupcafe.ro beszámolója szerint a kolozsvári Adrian Boier a Word 2016, míg a brăilai Mihaela Florea az Excel 2016 kategóriában lett világbajnok az évente megrendezett versenyen, mindketten 7000 dolárral és egy-egy Surface 2 laptoppal lettek gazdagabbak. A szintén kolozsvári Adrian Muntean ezzel szemben – és ezt titkon mindig is le akartam írni – elhozta a bronzot Power Pointból. Igaz az ő jutalma, szerintünk méltatlanul, csak 1500 dolcsi, meg egy lerongyolt Surface tablet lett, de valahogy azért meglesz a srác.

A végső megmérettetésen egyébként 52 ország 155 fiatalja mérte össze tudását, az előselejtezőkre viszont nem kevesebb, mint 880 ezer gimnazista jelentkezett a világ 123 országából.

És ha netalán az ön ajka most fitymáló mosolyra húzódna, alábecsülve a megmérettetés jelentőségét, hadd emlékeztessük a kedves olvasót, hogy egy tavalyi felmérés szerint (amely több, mint 75 ezer álláshirdetést elemzett) a Microsoft Office alapos ismerete a negyedik helyen van a leggyakrabban elvárt képességek és jellemzők sorában a jó kommunikációs készség, a problémamegoldó készség és a büntetlen előélet után a jelenlegi munkaerőpiacon.

Egyszer majdnem írtam egy cikket egy meggymag-messzeköpő versenyről. Na annak nem lett volna semmi értelme.

Hirdetés