Nem sikerült az Untoldra időzített drágítás kialkudása a taxisoknak

A kolozsvári önkormányzat nem úgy reagált a taxisok megkeresésére, ahogy azt remélték.
Hirdetés

Minden különösebb magyarázat nélkül utasította vissza a kolozsvári önkormányzat a taxizás drágításának ötletét. A taxitársaságok a járulékos költségek növekedésére hivatkozva azt szerették volna elérni, hogy a kilométerenkénti fuvardíjat 2,25-ről 3,75-re, míg az éjszakai tarifát 3 lejről 4,5 lejre emeljék. A taxisok arra panaszkodtak, hogy hat éve nem emelték a díjakat Kolozsváron, miközben az üzemanyagárak növekedtek, a gépkocsik elhasználódtak és nőtt a városi személyszállítás minősége is.

A drágítást persze augusztus elsejére, az Untold első napjára ütemezték volna, a fesztivál idején ugyanis köztudottan nagy forgalmat bonyolítanak le a taxisok – azzal együtt, hogy más városokból is érkeznek erre az időszakra olyanok, akik éppen a krónikus taxihiány miatt nagyot kaszálnak a fesztiválozók éjszakai fuvarozásával.

Azt nem lehet tudni, hogy a drágítás megtagadásának köze van-e az Untoldhoz, lévén az önkormányzat, és különösen Emil Boc nagy szimpátiával viszonyul a fesztiválhoz, de simán elképzelhetőnek tartjuk, hogy a parti után még visszatérnek a témára.

 

Hirdetés