Olyan iramban épül az autópálya Bihar megyében, mintha nem lenne holnap

Kenterben ver mindenkit a sztrádát építő cég.
Hirdetés

 

Romániában ma már jóformán közhelyesnek számít amiatt panaszkodni, hogy alig van autópálya, ami pedig épül, az nagyon lassan készül.

Na, erre cáfoltak most rá Bihar megyében az A3-asz észak-erélyi autópálya építői, akik valami irtózatos iramban kezdték el a sztráda építését.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Bihar község és az országhatár közötti 5,35 kilométeres szakasz megépítésének jogát a nagyváradi Trameco cég vezette konzorcium nyerte el. Az óvások miatt azonban csak idén tavasszal foghattak hozzá a munkálatokhoz, amelyeket aztán az esős idő is hátráltatott.

Na, de amikor hozzáfogtak, akkor nem volt kecmec: a cég szerint egyetlen hónap alatt, júniusban a munkálatok 10 százalékát már el is végezték.

Ezzel ők a leggyorsabbak,

náluk sebesebben egyetlen, jelenleg autósztrádát építő cég sem dolgozott júniusban.

A második helyezett Spedition UMB például, amely Bákó körgyűrűjén dolgozik, csupán a munkálatok 2 százalékát végezte el júniusban, a harmadik Straco pedig, amely szintén az észak-erdélyi sztrádát építi a Marosugra és Aranyosgyéres közötti szakaszon, 1,88 százaléknyi munkát végzett el.

Hirdetés

A Biharban dolgozó Trameconak ugyanakkor még nagyobb sebességre kell kapcsolnia, ha teljesíteni kívánja a célkitűzést, hogy év végéig elkészüljön a nyúlfarknyi szakasz, mivel a tervek szerint jövő év legelején Magyarországon már elkészül az M4-es autópálya országhatárig érő szakasza, és

égő lenne, ha a határ túloldalán akkor még semmi sem kapcsolódna hozzá.

Ezek az autópályák azok, amelyek Nagyváradot bekötik az európai autópálya-hálózatba, ehhez azonban el kell készülnie a Várad és az autópálya közötti felhajtónak – amire várhatóan 2022-ig kell várni.

Az észak-erdélyi autópályából pedig egyelőre Biharban csak ez az alig több, mint 5 kilométeres szakasz épül, mivel a két másik, jóval hosszabb szakasz megépítésére meghirdetett pályázat egyikének eredményét megóvták a riválisok, amásiknál pedig épp hogy győztest hirdettek.

Így nézett ki egyébként június végén a most épülő Bihar megyei szakasz: 

Hirdetés