A CFR kipipálta első ázsiai BL-ellenfelét

A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Hirdetés

Amikor Roman Murtazajev a negyedik percben, jó 22-23 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, a pesszimizmusra amúgy is erősen hajlamos CFR-drukkerek többsége máris feladta a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóját. Hiszen az idegenben 1-0-ra kikapó román bajnoknak ekkor már három gólra volt szüksége a fordításhoz és a továbbjutáshoz. 

A csapat azonban másképp gondolta. Nemhiába focizott az edző, Dan Petrescu nyolc évet az angol élvonalban, B-tervként azonnal elővette a legegyszerűbb, de az ellenfelet biztosan kapuja elé szegező ívelgetést. (Hogy az A-terve mi volt, azóta se tudjuk.) Záporoztak a beadások a kazah kapu felé, jött is Rondón kapufája, majd egy perccel később Omrani egyenlítő gólja. Aztán a második is, bár ahhoz Posztnyikov is kellett, aki elterelte a rövid sarokba Omrani beadását. Aztán jött Alexander Harkam osztrák bíró, aki érvénytelenítette a CFR harmadik gólját (Vinicius fejelte), és Deac lerántásánál sem látott okot a 11-es befújására. 

A pesszimizmusra amúgy is erősen hajlamos CFR-drukkerek szünetben már hittek csapatukban és a továbbjutásban, és Omrani sarkazása be is simogatta a hálóba a harmadikat. A második félidő utolsó percéig kapura sem lövő Astana a legvégén ugyan kihagyott egy hatalmas helyzetet (vagy Arlauskis védett még hatalmasabbat), de amely csapat 20-4-re elveszti a lövőpárbajt egy meccsen, nem is érdemel továbbjutást. 

Hirdetés

A szezon első négy meccsén csak egy pontot szerző CFR pedig meggyőző és hatékony erőfutballal jutott a második körbe, Omrani két és fél gólját pedig az UEFA végül háromnak könyvelte el, így a marseille-i csatár a második CFR-focista lett a 2012-ben a Braga ellen triplázó Rui Pedro után, aki mesterhármast lőtt a Bajnokok Ligájában. 

Bajnokok Ligája, első selejtezőkör, visszavágó:
Kolozsvári CFR–FC Asztana 3-1 (Omrani 10., 26., 73., illetve Murtazajev 4.)
Továbbjutott a CFR, 3-2-es összesítéssel.

Hirdetés