Hiába éltanuló, nem mehet egyetemre egy érettségiző, mert elveszített egy tankönyvet

Ilyen is csak Romániában történhet.
Hirdetés

Bár 9,86 az érettségi átlaga, mégsem biztos, hogy felvételizhet egyetemre az az idén végzett diáklány, aki pechére elveszített egy iskolai tankönyvet. És mivel nem tudta visszaadni, az iskola megtagadta tőle az érettségi diploma és az elmúlt évek tanulmányi átlagát igazoló bizonyítvány kiadását. Ezek hiányában pedig esélye sincs beiratkozni egyetemre. Alice Mihaela Brânză

esete annál abszurdabb, minél inkább elmélyedünk benne.

Prahova megye legelitebb tanintézetében, a Ploieşti-i I. L. Caragiale Főgimnáziumban végzett, és hiába az egyik legjobb tanuló, az iskola vezetése nem hajlandó vele szóba állni, míg nem mutatja be a hiányzó informatika tankönyvet. (Tényleg van tankönyv számítástechnikából?)

Mely egyébként az iskolából tűnt el, állítja a lány.

Mivel az utolsó iskolai évre még 11. osztály végén megkapta az összes kiadványt, ezek nem fértek el a hátizsákjában, így hármat az iskolai szekrényben hagyott. Őszig azonban lábuk kelt, és bár kettőt sikerült máshonnan beszerezni, az a fránya informatika könyv sehol nem volt megtalálható.

Pedig végül szülői közbenjárásra az iskola vezetősége beleegyezett, hogy beéri egy másolattal is,

csak épp kiadványt nem akart adni a xeroxoláshoz,

Hirdetés

mivel zárva van az iskolai könyvtár. Miután a város összes könyvtárát bejárta feleslegesen, Alice végül egy xeroxosnál talált vigaszt. Itt ugyanis a könyvtárakkal ellentétben megőrizték valamennyi iskolai tankönyv egy-egy példányát. És gyors megoldást találtak az addig megoldhatatlan problémára.

Már ha az iskola tényleg elfogadja.

Hirdetés