Gyerekeket és csendőröket is megtámadtak az ámokfutó medvék

Két helyszínen is incidens történt.
Hirdetés

A medvetámadások napja volt a szombat: két helyszínen is embereket sebesítettek meg a veszélyes nagyvadak.

Az egyik támadás a Szeben megyei Holcmányban történt, ahol szombaton este két gyereket támadott meg egy medve, amelyet egy kutyafalka üldözött.

A 16 éves lány és 9 éves öccse az állataikra vigyáztak éppen, amikor felbukkant a vadállat, és rájuk támadt. A támadás után a közeli erdőbe menekült.

A gyerekeket kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseiket. Szerencsére nem sérültek meg súlyosan, így haza is engedték őket.

Szeben megyében is egyre több a medve: egy hete a megyeszékhely, Nagyszeben legnagyobb parkjában, a városközpont közelében filmeztek le egy medvét. A hatóságok ezt követően 48 órán keresztül keresték az állatot, de hiába.

A másik medvetámadás szintén szombaton este történt, a Suceava megyei Broşteni közelében: két hegyi csendőr éppen járőrözött, és leparkoltak a járőrkocsival, hogy gyalog folytassák útjukat.

Hirdetés

Ekkor azonban az erdőből kirohant egy medve, és rátámadt egyikükre. Az megpróbálta előrántani a pisztolyát, de már nem maradt rá ideje, így a vadállat vállon harapta, a karját és a lábát pedig végig karmolta.

Ekkor társa is pisztolyt rántott, és lelőtte az állatot. A hatóságok szerint ezzel megmentette a megtámadott csendőr életét, akit kórházba szállítottak.

Az utóbbi időben ebben a térségben is egyre több a medve, a nagyvadak betörnek a háztáji gazdaságokba, ahol háziállatokat tépnek szét, és tönkre teszik a méhkaptárakat.

Hirdetés