Tömeges ételmérgezés egy borszéki gyerektáborban: szerencsére nem lett nagyobb baj

Tizenhárom gyereket szállítottak kórházba az éjszaka, a hatóságok kivizsgálják az esetet.
Hirdetés

Bizonyára nem gondolták volna azok a szülők, akik gyerekeiket elengedték egy borszéki sporttáborba, hogy csemetéik a kosárlabdapálya helyett végül a kórházban kötnek ki. A péntekről szombatra virradó éjszaka ugyanis 13, Borszéken táborozó gyermeket szállítottak be a maroshévízi kórházba, ételmérgezésre utaló tünetekkel. Később hatot közülük beutaltak a csíkszeredai kórház fertőzőosztályára.

A gyerekeknél már csütörtökön jelentkezett a hányás, hasmenés, de akkor még nem fordultak orvoshoz. Nem tudni, pontosan mi okozhatta a mérgezést, az eddigi információik szerint a gyerekek nem a szálláshelyükül szolgáló villában étkeztek, hanem egy étteremből szállították ki nekik az ételt.

A csíkszeredai kórház sajtószóvivője, Kiss Edit szerint mind a hat, 12 és 14 év közötti gyermek állapota jó, kivizsgálták őket és megkapják a szükséges kezelést. A maroshévízi kórházban levő gyerekek is jól vannak, ők hamarosan hazatérhetnek Iaşi-ba – ezt a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől, Alina Ciobotariutól tudta meg az Agerpres.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kivizsgálja az esetet.

Hirdetés