Úzvölgyéről állított hülyeségeket a szélsőségesen magyarellenes műsorvezető, megbüntették

20 ezer lejre bírságolták Radu Banciut, aki többek között azt mondta, hogy a román emberek földi maradványait is elüldöznék Hargita megyéből.
Hirdetés

Nem először bünteti meg  B1 Televíziót az Országos Audiovizuális Tanács Radu Banciu magyarellenes fröcsögése miatt, de úgy tűnik, a sorozatos pénzbüntetések kifizetése mellett is megéri nekik foglalkoztatni a műsorvezetőt. A tanács július 4-i ülésén, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasza alapján, újabb, 20 ezer lejes bírságot állapított meg.

A május 19-i műsorban Banciu többek között olyan kijelentésekre ragadtatta magát, mint például hiába élnek a románok a saját országukban, hiába halnak meg a szülőföldjük védelmében, Hargita megyében nem lehet eltemetni őket, mert a magyarok nem engedik. Azzal vádolja az ott elő magyarokat, nem elég, hogy a román zászlót, a szimbólumokat és a román nyelvet száműzték már a régióból, most a román emberek földi maradványait is elüldöznék Hargita megyéből. Folyamatosan kétségbe vonja a történelmi igazságokat, és azt állítja, hogy Székelyföldön olyan elmagyarosítási folyamat zajlik, amelyet már nem lehet megállítani – sorolja az elhangzottakat a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat közleménye.

Banciu egyetlen, a valóságnak megfelelő állítása csupán annyi, hogy az úzvölgyi temető szerinte is Hargita megyében van, állapította meg Benkő Erika, a szolgálat vezetője.

 

Hirdetés