Találja ki, mire használták a halottszállító autót a leleményes alkalmazottak

Újra meg újra rá kell ébrednünk: az emberi butaságnak nincsenek határai.
Hirdetés

A keresztény kultúra szerves részét képezi, ugye, a halottak utolsó útjának tisztelete. Ez néha úgy történik, hogy hat ember viszi a vállán az elhunytat rejtő koporsót, máskor lovas kocsival, egyre gyakrabban viszont halottszállító autót vesznek igénybe.

Vagyis, általában. Néha viszont előfordul, hogy egy-egy szemfülesebb alkalmazott hirtelen rádöbben: jé, hát a halottszállító autó is csak egy autó, lényegében. Amelynek ráadásul jó nagy raktere is van, ugye, érthető okokból.

Nos, pont így jártak egy olténiai (közelebbről. Târgu Jiu) temetkezési vállalat alkalmazottai. Hamar el kellett vinni valahova egy nagyobb tételnyi élelmiszert és ingyen járgány nem állt rendelkezésre. Töprengtek, töprengtek a derék halottszállítók, aztán egyszer csak valamelyiket megcsapta a heuréka-villám. Hát mire jó a halottszállító autó, ha nem erre? Eh, lezavarjuk a fuvart, észre se veszi senki.

Na, el is porzottak a fiúk, felpakolták a kaját, oszt usgyi, tovább. Igen ám, de valaki lefotózta a szakmai szempontból mindenképp furcsának nevezhető szállítmányt és az információ, ha tetszik, illetéktelen hatósági fülekbe is eljutott. Melynek eredményeképpen az élelmiszer-egészségügyi hatóság úgy érezte, azonnal cselekednie kell. A furfangos szállítmányozókra valószínűleg termékelkobzás és némi bünti vár. Mert oké, tojunk a kegyeletre, de azért arra is lehetne gondolni, szintén pragmatikusan, hogy élelmiszert szállítani olyan térben, ahol halottakat szoktak, nem egészen higiénikus.

Ja, a temetkezési vállalkozás történetesen az Olténiai Metropolia fennhatósága alatt van. A sajtó felkereste a fekete taláros testületet, de az nem volt hajlandó nyilatkozni. Valószínűleg a pópák sem jutnak szóhoz a döbbenettől.

Hirdetés