Gyomrában csempészte a kokaint, de lebukott

18 kapszulát nyelt le, hogy Brazíliából Ukrajnába vigye. Bukarestben kapták el.
Hirdetés

Őrizetbe vettek a bukaresti Henri Coandă repülőtéren egy 27 éves ukrán állampolgárt, aki a gyomrában próbált Brazíliából Ukrajnába csempészni 143 gramm kokaint 18 kapszulába rejtve. 

A férfi Brazíliában nyelte le a kokaint tartalmazó kapszulákat, majd Sao Paolóban repülőre szállt, és Barcelonában, majd Bukarestben átszállva tartott Ukrajna felé, közölte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség és határrendészet. 

Az otopeni-i repülőtéren a csomagellenőrzés során semmi törvényelleneset nem találtak nála, de a határőrök kockázatelemzése nyomán úgy döntöttek, hogy specifikus átvizsgálásnak vetik alá. A határrendészet röntgengépével végzett átvilágításkor 18 kapszulát fedeztek fel a gyomrában. A férfit rendőri kísérettel kórházba szállították, majd miután a kapszulák távoztak a szervezetéből, azok tartalmát laboratóriumban vizsgálták meg, kiderítve, hogy a férfi 143 gramm kokaint szállított a gyomrában. 

Az ügyészség a férfi harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését kérte a bukaresti törvényszéktől veszélyes kábítószerek csempészése miatt.

Hirdetés

Amennyiben vállalkozása sikerrel járt volna, az ukrán férfi 500 eurót kapott volna hazájában az őt megbízó bűnszervezettől. 

 

Hirdetés