A román tengerparton bármi megtörténhet: még a szemétből kikukázott kukoricát is pénzzé tennék

Ha a Fekete-tenger romániai üdülőtelepein nyaral, legyen nagyon óvatos az étkezéssel.
Hirdetés

Elrajtolt a főszezon a román tengerparton, ezzel együtt szép számban megjelentek azok is, akik bármi áron profitálni szeretnének a jelenlétükből. Komoly veszélynek tehetik ki magukat a turisták, akik a parton, nem ellenőrzött helyről vásárolnak ételt. Különös veszélyt jelentenek a napozók között palacsintát, fánkot és főtt kukoricát kínáló mozgóárusok, mivel nincs engedélyük, így az ételek minőségét senki sem ellenőrzi.

Egy ilyen szélhámost buktatott le egy turista Eforie nevű üdülőtelepen, a felvételeket a Pro TV mutatta be. Bármilyen hihetetlen, de a felvételen az látható, hogy a partról elüldözött árus egy szemeteskukából szerzi vissza az elkobzott áruját, egy zsák főtt kukoricát, hogy mégis pénzzé tehesse.

A riportban megszólal több mozgóárus is, egyikük azt mondta, hogy legalább 10-15 büntetést kapott már azért, mert nincs engedélye, de még így is megéri neki a biznisz.

A főszezon kezdete óta több tucatnyi turista kért orvosi segítséget ételmérgezés tüneteivel.

A kukoricaárulásnak egyébként külön szubkultúrája van a román tengerparton, az árusok egymásra licitálva, vicces mondókákkal bombázzák a nyaralókat. Az exotikus jelenséget az internetezők is felkapták.

Hirdetés