Durván landolt és kigyulladt a Madarasi Hargitán egy kisrepülőgép

A pilóták külföldiek, a kényszerleszállást könnyebb sérüléssel megúszták. Helikopteren érkezett hozzájuk orvos.
Hirdetés

A Madarasi Hargitán hajtott végre kényszerleszállást egy veszettség elleni anyagot permetező kisrepülőgép, írja a Mediafax az országos katasztrófaelhárítás jelentésére hivatkozva.

A leszállás / becsapódás után a kisgép kigyulladt, a pilóta és a segédpilóta szerencsére azonnal ki tudott szállni. Könnyebb sérüléseket szenvedtek, de ők maguk tudtak segítséget hívni. Három mentőegység is útban van feléjük négykerék-meghajtású járműveken. A tudósítás szerint mentőhelikopter is indult a helyszínre, de mivel nem tudott leszállni, a mentőorvos fog leereszkedni belőle, hogy megvizsgálja a két pilótát.

A Székelyhon úgy tudja, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről és Szentegyházáról is elindult egy-egy hegyimentő egység a Madarasi Hargita csúcsának közelébe, ahol erdős területen landolt a gép. A kisrepülő Maros megyéből szállt fel.

A két pilóta lejjebb tudott ereszkedni a kényszerleszállás helyszínétől, tudta meg a Székelyhon a Hargita megyei tűzoltóság szóvivőjétől. Alina Maria Ciobotariu elárulta, a pilótákkal angolul kommunikálnak, mert külföldi állampolgárok, de még nem tudják pontosan, melyik országból érkeztek.

Hirdetés