De mégis, mi az, amit nem lopnak el ebben az országban? (VIDEÓval)

Mert a fényvisszaverő útjelző táblákat igen.
Hirdetés

Azt még értjük, hogy lopják a fémhuzalokat a vasúti sínek menti vezetékekből, a benzint az autóbuszok tartályából, de mégis, mit kezdhet valaki az útjavításkor használt fényvisszaverő jelzőtáblákkal? Merthogy azon kapott rajta egy férfit egy rendőr, hogy ilyenekkel van telepakolva a gépkocsija hátsó ülése.

Az eset Zsilvásárhely közelében történt, a rend őre szabadnapos volt, amikor felfigyelt a furcsa gondolkodású tolvajra. Aki töredelmesen bevallotta, hogy lopta a rakományt két fiú segítségével. A táblák egy javítás alatt lévő útszakaszon voltak kihelyezve az úttestre, hogy figyelmeztessék az autósokat a veszélyre.

Nos, „hősünket” az cseppet sem zavarta, hogy ha elviszi őket, megnő a baleset esélye és tettével embertársait sodorja veszélybe… Annyi tisztesség legalább volt benne, hogy rendőri felügyelet mellett pontosan visszatette őket a helyükre.

Amúgy kiderült, hogy messze nem egyedi az eset: ITT írtunk róla, hogy egy hónapja Brassó megyében a frissen átadott útmenti korlátról szedték le a fényvisszatérő prizmákat.

Hirdetés

 

 

Hirdetés