DALPREMIER: Tömbházakat kiüríteni, irány a természet! – üzeni új klipjével a Szintaxis zenekar (VIDEÓ)

Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!
Hirdetés

A 2018 januárja óta „intézményesült” kolozsvári Szintaxis pimaszul fiatal zenekarnak számít, de máris feliratkozott a magyar nyelven éneklő erdélyi alternatív/indie/pop színtér élvonalába, ha lehet ilyet mondani.

A Biró Hunor (ének, gitár) és Marton Zoltán (gitár) alkotói projektje köré szerveződött csapat az említett műfajokra jellemző elemekből építkezik, de a folkos díszítések sem állnak távol a Szintaxis hangzásától, melyért Székely Norbert (billentyűk), Fábián Lehel (basszusgitár) és Horvát Attila (dobok) is felel. A fiúk bevallottan törekednek arra, hogy szövegeikben a nagyvárosi pörgés és a természetközeliség nyugodtsága egyformán megjelenjen, erre tesz kísérletet első hivatalosan bemutatott daluk, a Lépcsőház is.

„A videoklip által picit továbbgondoltuk a dal sorait, így a városi hangulat felidézése mellett a természet felszabadító hatása kapta a főszerepet. A városi lét pörgéséből szinte mindannyian kivesszük a részünket, viszont arra, hogy kimenjünk a zöldbe, leüljünk egy fa tövébe és jól érezzük magunkat, még törekvéseink ellenére se mindig jut elegendő idő. Ezért éreztük fontosnak, hogy ha már van egy ilyen eszköz a kezünkben, mint a zene, akkor üzenjünk vele valami jelentőségteljeset az embereknek, hiszen hol máshol szabadulhatna fel valaki, mint a természetben – forgalmi dugóktól, tömbházaktól, wifitől és a fülünkben ketyegő határidőnaplóktól távol” – foglalta össze az esszenciát Biró Hunor.

A Szintaxis első nekifutásra 5 dalt rögzített, ezek közül az első a Lépcsőház, de a tervek szerint a nyár végéig a többi szerzeményt is bemutatják.

Aki türelmetlen, július 4-én, a torockói Double Rise-on is meghallgathatja a srácokat.  

Hirdetés