Szimpatikus kezdeményezés: két srác tavak átúszásával segít a krónikus beteg gyerekeken

Szénási Zoltánnak és Katona Alpárnak már van tapasztalata abban, hogyan lehet sporttal adományokat gyűjteni, de most először választották az úszást.
Hirdetés

Cégek és magánszemélyek is csatlakozhatnak ahhoz az adománygyűjtéshez, melynek célja a krónikus beteg gyerekeket táboroztató Yuppi Tábor támogatása. A Rupicapra Social alapítói 2016-ban álltak a Yuppi Tábor mozgalom mellé, és már három sikeres adománygyűjtő akciót is maguk mögött tudnak. Ezúttal azonban Szénási Zoltán és Katona Alpár új kihívás elé állítja magát. Bár elsősorban futó és hegymászó múlttal rendelkeznek, most úszni fognak,

amit saját korlátaik átlépéseként fognak fel.

A Yuppi Lake Challenge projekt keretében Alpár és Zoltán 7 tavat szeretne átúszni:

  • a Kolozs megyei Tárnica tavat és Jósikafalvi víztározót,
  • a Bihar megyei Dregán gyüjtőtavat,
  • az Argeș megyei Vidrarut,
  • a Hargita megyei Zetelaki víztározót
  • és a Beszterce-Naszód megyei Kolibica-tavat,
  • illetve egy meglepetéstavat, amelyet a projekt futama alatt hoznak majd nyilvánosságra.

A fiúk idén 49 000 lejt szeretnének adományokból összegyűjteni,

mindeddig három céget sikerült meggyőzniük, hogy támogassák a projektet. A cégek egyébként kétféle adományozási típusból választhatnak: megvásárolhatják egy tó teljes átúszását, vagy kifizethetnek egy edzést. Idén a magánszemélyek közvetlenül is bekapcsolódhatnak az adományozás folyamatába. Pontos összeggel edzési távolságokat vehetnek meg (100 m, 200 m vagy 400 m 25, 50, vagy 100 lej értékben), az adományokért cserébe a fiúk leússzák a megvásárolt távolságot.

A link, amelyen adományozni, illetve az adományokat nyomon követni lehet: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge

A kolozsvári székhelyű Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében.  A Yuppi táborai diabétesszel, onkológiai vagy autoimmun betegséggel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. 2018-ban 153 gyerek és családtag, illetve 158 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 54 orvosszakértővel dolgozik együtt.

Hirdetés