Autós üldözés közben a rendőrök sikeresen meglőttek egy hétéves kislányt

Járulékos áldozat.
Hirdetés
Majdnem tragédiába torkollt egy autós üldözés Máramaros megyében, miután a lövöldöző rendőrök az üldözött autós helyett annak utasát, egy kislányt találtak el.
 
Az incidens csütörtökön Ruszpolyánán – avagy a másik nevén Havasmezőn – történt, amikor a rendőrök ellenőrizni akartak egy terepjárót.
 
Annak vezetője azonban nem állt meg az egyenruhások jelzésére, sőt gyorsított, és majdnem elsodorva a rendőrautót, elporzott.
 
A rendőrök a nyomába eredtek, és autós üldözés kezdődött, amely közben a terepjárós az úttestet is elhagyta, és egy patakon is keresztülcsapatott.
 
Közben az egyik rendőr több lövést is leadott az üldözött autóra.
 
A rendőrök aztán egy ház mellett leparkolva találták meg az autót, ahol annak vezetője egy ismerősénél hagyott három gyereket, két lányt és egy fiút is.
 
Ekkor derült ki, hogy az egyik gyerek – egy hétéves kislány – megsebesült az üldözés során. A lábsérülést egy gellert kapott pisztolygolyó okozta.
 
Azonnal kórházba szállították, ahol ellátták. Nincs életveszélyben, de meg kell műteni.
 
A rendőr ellen testi sértés miatt vizsgálódik az ügyészség.
 
Az ámokfutó autóst is sikerült közben nyakon csípni egy közeli gyümölcsösben. Őrizetbe vették, és eljárás indult ellene.
 
És közben az is kiderült, hogy nem véletlenül fogta menekülőre a dolgot: autója nem szerepelt a gépjármű-nyilvántartó adatbázisában, és hamis rendszámmal közlekedett. 

Hirdetés