Borbolyt is megbírságolták az úzvölgyi ülés miatt

Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Hirdetés

Háromezer lejes bírságot szabott ki a Hargita Megyei Csendőrség Borboly Csaba tanácselnökre az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett élőlánc miatt, közölte Borboly a megyei tanács hivatalos Facebook-oldalán. A bírságot tartalmazó jegyzőkönyvet szombaton kapta kézhez.

(Érdekes, hogy a Hargita megyei csendőrség három nappal korábban kézbesítette az úzvölgyi katonatemetőhöz tanácsülést szervező háromszéki alelnöknek, Grüman Róbertnek az ugyancsak háromezer lejes büntetést, mert a rendezvényt nem jelentették be előre a hatóságoknál.)

A büntetést Borboly Csaba is bíróságon fellebbezi meg, ahogy Grüman, és értesíteni fogja a nemzetközi sajtót és közvéleményt is a FUEN Minority Monitor honlapján arról a kettős mércéről, amellyel a romániai hatóságok lépnek fel, ígéri a tanácselnök. 

„A román hatóságok sokadjára bizonyították be azt, hogy csak akkor járnak el gyorsan és határozottan, ha etnikai kisebbséggel szemben akarnak fellépni. A dormánfalvi polgármester törvénytelenségei vagy az úzvölgyi temetőben randalírozók ügyében nincs tudomásom semmilyen intézkedésről” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Hirdetés

 

Hirdetés