A selejtezőcsoport élére lőtte Magyarországot a Walest is elintéző Pátkai

A harmadik győzelmét arató magyar fociválogatott őszig biztosan vezeti csoportját az Eb-selejtezőkben.
Hirdetés

Zsinórban harmadik győzelmét aratta kedden este a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőiben a magyar válogatott, és a Wales elleni budapesti találkozón éppúgy Pátkai Máté lőtte a győztes gólt, mint márciusban, a világbajnoki ezüstérmes horvátok legyőzésekor. Az azerbajdzsáni kiállítása miatt eltiltott Marco Rossi szövetségi kapitány hiányában a szintén olasz másodedző, Cosimo Inguscio vezette a pálya szélen a csapatot, amely viszont a pályán a mérkőzést irányította. 

Hiába játszott a Real Madrid világklasszisa, Gareth Bale a vendégek támadósorában, az első félidőben helyzetbe se tudott kerülni, a másodikban pedig tökéletes ziccerben hibázott. A BL-döntős Tottenham balhátvédjét, Ben Daviest pedig Dzsudzsákék kergették őrületbe, és bár az első félidőben Holender Filip még lekéste Szalai tökéletes centerezését, a jóval pörgősebb másodikban már kaput is találtak a magyar lövések. A Baráth Botondról kapura pattanó labdát Joe Allen mentette a gólvonalon (vagy mögüle, de az Eb-selejtezőkön még nincs gólkamera), négy perccel később viszont a Szalaival birkózó védők szabadon hagyták Pátkait, aki 10 méterről bevágta a győztes gólt. 

Hirdetés

A selejtezők ősszel folytatódnak, a csoportja első helyen álló magyar válogatott legközelebbi mérkőzése szeptember 9-én lesz, hazai pályán Szlovákia ellen. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Wales 1-0 (Pátkai 80.)
Azerbajdzsán–Szlovákia 1-5
Az állás: 1. Magyarország 9 pont, 2. Szlovákia 6, 3. Horvátország 6, 4. Wales 3, 5. Azerbajdzsán 0.

 

Hirdetés