Kiakadt Raed Arafat az őt evés közben megzavaró kis cigiáruslányra

Halálgyárnak nevezte a dohányipart a SMURD alapítója.
Hirdetés

Raed Arafatról, a sürgősségi felügyelőség vezetőjéről köztudott, hogy nagy dohányzásellenes, ennek már többször hangot adott. Orvosként többször is felszólalt a cigarettázás, és főleg az egyre terjedő, kevésbé veszélyesnek feltüntetett alternatív dohányzási módok ellen.

Most is egy ilyet népszerűsítő fiatal lánynak sikerült kiborítania, amikor épp enni készült egy étteremben. Arafat felháborodott Facebook-posztban számolt be arról, hogy olyan lány próbálta cigivel kínálni, aki alig volt 20 éves.

Az orvos szerint ez nem véletlen, meggyőződése, hogy a dohányiparban azért használnak fiatalokat termékeik népszerűsítéséhez, mert épp ezt a korosztályt célozzák meg. Raed Arafat keresetlen szavakkal küldte el a lányt az asztaltól, majd a közösségi hálón szólt be a dohányiparnak.

„A dohánygyártók a halált árulják” – üzente, és emlékeztetett egy korábbi nyilatkozatára, melyben még egészségügyi államtitkárként egy kalap alá vette a dohány- és drogárusokat. És felszólalt a kétszínűség ellen, hogy az egyiket rácsok mögé küldik, míg a másikat teljes mellszélességgel támogatják a hatóságok.

Arafat szerint ezért is kiemelten fontos, hogy elfogadja a parlament az USR által felvállalt törvénytervezetet, mely megtiltaná a dohánytermékek boltokba való kirakását és a cigireklámokat. A törvénnyel épp a leginkább veszélyeztetett tiniket szeretnék megvédeni.

Hirdetés

 

Hirdetés