A román fociultrák magyaroztak egy jóízűt… de miért Máltán?

Valószínűleg már ott is magyarveszélyt sejtenek. Na de talán nem is történt semmi, hiszen a román sajtó nagy része szemérmesen hallgat a mocskolódásról.
Hirdetés

A sporthír a következő: Románia nemzeti válogatottja hétfőn négy gólos győzelemmel pályába döngölte Málta nemzeti válogatottját, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtező mérkőzésén. A találkozóra Máltán került sor.

Oké, szép volt fiúk, hajrá! Igen ám, de szokás szerint a román nemzeti válogatott hű román nemzeti szurkolói (több mint 1000) elkísérték a fiúkat az aprócska szigetországba. És ahogy ez lenni szokott, a nemzeti szurkolók között ultrák is voltak. És ahogy ez lenni szokott, az ultrák fáklyákat gyújtogattak és különböző nemzeti mondatokat ordítoztak.
Na és itt jön az, ami nem annyira szokott lenni. Ugyanis a román nemzeti ultrák többek közt azt a mondatot is ordítozták, hogy:

„Ki a máltaiakkal az országból!”

Ja, bocsánat, nem, ez még talán kevésbé hülye lett volna, az adott helyzetben. Szóval, ezt ordítozták:

„Ki a magyarokkal az országból!”

Most persze el lehet gondolkodni azon, hogy: Magyarország időközben leigázta Máltát? Az épp ott nyaraló magyar nemzetiségű turistákra gondoltak a kedves román nemzeti ultrás fiúk? Vagy esetleg az Úzvölgyéből érkeztek, és a még friss élmény hatására skandáltak mellé? Mérget venni egyik hipotézisre se merünk.

Hirdetés

Az itthoni román sajtó természetesen üdvrivalgással fogadta a nagy győzelmet. Érdekes módon azonban az ominózus magyarozásról többnyire megfeledkeztek. Lehet kattintgatni, például ide, ide, ide. Persze reménykedünk, hogy a helyzet változik, mert elvégre civilizált ország ez a Románia, ahol példaértékű a kisebbségvédelem, megmondta az államelnök úr is.

A magunk részéről csak az Adevărul oldal egyik cikkében találtunk idevágó információt arról, hogy az utóbbi időben megsokasodtak a román futball gondjai a focihuligánok miatt. 2018-ban Romániát két zárt ajtós meccsre büntették emiatt, és a máltai balhé miatt kinéz egy újabb.

Így van ez, ha az ember (az ország) nem tud vigyázni az ultráira. De talán az lehet a magyarázat, hogy a derék román ultrák valamiféle hallucinogén szert szednek mostanság, és minden zöld pályán, ahol 22 ember kerget egy labdát, magyarokat látnak az ellenség soraiban. Másképp hogy is lehetne magyarázni, hogy a Norvégia elleni múlt pénteki Eb-selejtezőn is a fenti mondatot ordítozták.

Hirdetés