Halálra dolgozhatta magát egy ügyeletező orvos, a minisztérium kivizsgálja az esetet

Vannak gondok a rendszerben, ismerte el a miniszter.
Hirdetés

Kivizsgálja az egészségügyi minisztérium annak a Bihar megyei orvosnak az esetét, aki ügyeletezés közben halt meg. A szakmabeliek szerint ő már a 40. a sorban.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter az Antena3 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy a szaktárca tud a dologról, és megvizsgálja a haláleset körülményeit. A tárcavezető azok után beszélt erről, hogy egy craiovai háziorvos, Livia David a Facebookon hívta fel a figyelmet arra, hogy újabb orvos halt meg ügyeletezés közben.

Mint írta, az egyébként nyugdíjas szakember épp azért költözött Nagyváradról falura, hogy nyugodtabb életet éljen. A craiovai orvos korábban már közzétett egy listát, amelyben az ügyelet alatt meghalt orvosok neve szerepelt, a bihari férfi a 40. A craiovai orvos azért lobbizik, hogy az ügyeletet is adják hozzá a ledolgozott munkaévekhez.

Sorina Pintea erre nem reagált, csak arról beszélt, hogy tud a rendszer problémáiról, de nem lehet egyik napról a másikra orvosolni mindent. „Vannak 30 éve megoldatlan helyzetek, melyeket egy év alatt nem lehet megoldani” – mondta a tárcavezető, majd az orvosoknak adott béremelésről beszélt és arról, hogy az ügyeletért január óta 40 lejes órabért kapnak.

Hirdetés