A börtönben sem mond le a fiesztáról a legbulisabb román expolgármester

Inkább megházasodik.
Hirdetés

Élni tudni kell! – tartja a mondás, és ha valaki tud élni, az kétségtelenül Konstanca excentrikus expolgármestere, Radu Mazăre. A korrupcióért börtönre ítélt egykori politikusnak hiányozhatnak a madagaszkári partik, így úgy döntött, szervez egyet.

Hol máshol, mint ahol van? A rahovai börtönben. Az expolgármester testvére, Mihai Mazăre kottyantotta el a sajtónak: Radu Mazăre nősülni készül, az esküvőt jövő hónapban, a születésnapján tartanák a rahovai börtönben. S ha már lúd, legyen kövér: egyenesen két esküvőt szerveznek, az expolitikus egyik cellatársa is nősül, és Mazăre lesz a násznagy.

Radu Mazăre mindenféle felhajtás nélkül, telefonon kérte meg barátnője, Roxana kezét. Félő, hogy az esküvő sem lesz annyira világraszóló, amilyet Madagaszkáron tarthattak volna, a börtönlagziba ugyanis nem lehet hatalmas vendégsereget hívni.

A raboknak különben megengedett a nősülés, de a ceremónia a börtön szabályai szerint zajlik. A testvér elmondása szerint a jelmezes gigabulikat különösen kedvelő Radu Mazăre ugyanazt a rendruhát fogja viselni esküvőjén, mint a bíróság előtt.

A számos korrupciós ügyben érintett, egyben pedig jogerősen kilenc év szabadságvesztésre ítélt volt konstancai polgármestert két hete szállították haza, majd a rahovai börtönbe Madagaszkárról, ahova másfél éve szökött a román igazságszolgáltatás elől.

Hirdetés