Egy rúd parizerrel vágta arcon páciensét a rohammentős (VIDEÓval)

Ép ésszel nehéz felfogni, mi sarkallta erre a mentőst.
Hirdetés

Nem telhet el hét anélkül, hogy ne legyen valami botrány a román egészségügyben. Ezúttal egy rohammentősről készített felvétel verte ki a biztosítékot a Facebookon, melyen egészen bizarr módon, az illető egy rúd parizerrel ütögeti az öntudatlanul fekvő pácienst, akit részegesnek nevez. A közösségi oldalra szombaton, egy Mehedinţi megyei férfi töltötte fel a videót, ami persze gyorsan terjedni kezdett.

Az eset híre eljutott Carmen Dan belügyminiszterhez is, aki szintén a Facebookon jelezte: az illetőt azonnal el kell bocsátani a rohammentősök csapatából, ugyanis egyetlen személy efféle megnyilvánulása elegendő ahhoz, hogy egy egész intézményt, több tíz, száz, sőt ezer ember tisztességgel és szakmai alázattal végzett munkáját aláássák. „Ez a személy súlyos károkat okozott egy értékes csapatnak, emberi értéke nem haladja meg egy rúd parizer árát sem” – fogalmazott szokatlanul keményen a belügyminiszter.

A sürgősségi ügyek országos felügyelősége közölte, hogy nem tolerálják az ilyen viselkedést, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb azonosítsák a rohammentőst, aki tettével egyenértékű büntetésben fog részesülni.

Hirdetés