Balesetekből vasárnap sem volt hiány a romániai közutakon

Egy buszbaleset Brassó megyében, egy láncbaleset Beszterce-Naszódban, és egy hídról lezuhant személygépkocsi Gorjban arra figyelmeztet, hogy óvatosabban kellene vezetni.
Hirdetés

Brassó megyében, a 73-as országúton, a Hidegpatakról Barcarozsnyóra vezető lejtőn vasárnap reggel fejre állt egy busz, 32 gyermek, valamint 26 felnőtt utassal. Senki nem sérült meg komolyabban, mindenki önerőből mászott ki a felborult járműből. 3-4 utas könnyebb sérülést szenvedett, egyetlen személyt kellett kórházba szállítani, egy 30 éves nőt, aki a fején, illetve a sípcsontján sérült meg.

Vörös jelzésű beavatkozási kódot léptettek érvénybe a hatóságok a buszbaleset miatt, a helyszínre több mentőautó, rohammentő- és tűzoltócsapat érkezett. Egy időre mindkét irányba leállt a forgalom az említett útszakaszon. A rendőrség annyit közölt, hogy az autóbusz az egyik kanyarban lesodródott az útról és felborult, a nyomozás folytatódik.

Beszterce-Naszód megyében, Borgóprundon (Prundu Bârgăului) öt autó ütközött. Az autókban összesen 13 személy utazott, köztük egy kétéves kislány, akit a karján keletkezett sérülésekkel kórházba szállítottak. A többi érintett személy könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök ebben az esetben sem állapították meg a baleset pontos okát.

A legdurvább baleset Gorj megyében történt: Nocaci-on, a Gilort folyón átvezető egyik hídról zuhant le egy gépjármű, melyben négy férfi utazott. Hárman a helyszínen életüket vesztették, egy túlélőt kórházba szállítottak. Az autó ismeretlen okokból sodródott le az útról, és zuhant öt méter magasból a Gilort folyó medrébe.

Hirdetés