Fejest ugrik második akvaparkja felépítésébe Nagyvárad

A már létező Őssi strand mellé tervez SPA-részleget az önkormányzat.
Hirdetés

Nagyvárad az elmúlt években már komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy minél több turistát vonzzon, és úgy tűnik, esze ágába sincs leállni. Sőt! Az önkormányzat benyújtotta a minisztériumhoz a szükséges dokumentációt, hogy országos érdekeltségű idegenforgalmi célponttá válhasson, amire azért van szükség, mert így még több európai uniós pályázatot hívhat le.

A pályázathoz a turisztikai célpontok mentén útvonalakat terveztek, melyek egy összehangolt koncepció részeként bekapcsolódhatnak a város turisztikai vérkeringésébe. A szaktárca illetékesei bejárták a várost, hogy meggyőződjenek, Nagyvárad eleget tesz a feltételeknek, és várhatóan jövő hónapban döntenek a státuszról. Amennyiben a város országos érdekeltségű célponttá válik, az idegenforgalmi övezetekben működő vendéglátó helyeknek, üzleteknek alkalmazkodniuk kell az üdülővárosi cím szigorúbb követelményeinek.

Minderről Ilie Bolojan polgármester egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt, a koncepció részeként említve a Nagyvárad-Őssi strand mellett építendő újabb akvaparkot. Ez elsősorban a felnőtteket szólítaná meg, ugyanis nem terveznek gyermekcsúszdákat építeni, helyette a minőségi SPA-szolgáltatásokra összpontosítanak majd. A főleg nyugdíjasok körében népszerű Őssi strandot sem szüntetnék meg, a modernizálás után párhuzamosan működne a SPA-részleggel. Területe azonban csökkenni fog, mivel egy hektárt „lecsípnek” az új akvapark felépítéséhez.

Nagyváradon pár évvel ezelőtt nyílt meg a Nymphaea akvapark, mely jelentős bevételt hozott a város számára: csak az első évi működése során hárommillió eurót.

 

Hirdetés